Collecte 2004 groot succes

In de week van 8 tot en met 14 februari is voor de achtste keer de Nationale Collecte Hersenziekten en Psychische Ziekten gehouden. Dit jaar is ervoor gekozen aandacht te vragen voor mensen met angststoornissen. Vele duizenden collectanten zijn met de bus langs de deuren gegaan. Maar ook in winkelcentra, bij supermarkten en evenementen hebben vrijwilligers met een collectebus gestaan. In Amsterdam hebben zo'n zestig leerlingen van het Barleusgymnasium de aftrap voor de collecteweek gegeven. Tijdens een bliksemactie op het Leidseplein en in de directe omgeving haalden zij € 560,- op. De collecteweek werd besloten met een actie tijdens de theatervoorstelling van Ralf en Bas Grevelink. Vol vuur zongen de broers het toepasselijke lied ‘Leven zonder angst’ van Brigitte Kaandorp. Na afloop collecteerden zes mensen bij de uitgangen van de zaal.

Dankzij de inzet van al die collectanten, de lokale coördinatoren en onze vijf regionale collectepromotoren kunnen we ook dit jaar met trots melden dat de collecteopbrengst is gestegen. In totaal is er € 527.000,- bijeengebracht. Ter vergelijking: in 2003 was de opbrengst ruim 475.000,-, inclusief een geweldige bijdrage van € 27.000,- van de sponsorloop 'Wollebrandcross'.

In 2005 wordt de collecte gehouden in de week van 27 februari tot en met 5 maart. Wilt u ons helpen? Meldt u zich dan aan als collectant of lokale coördinator (030-2971197 of info@nfgv.nl).

Meer informatie over angststoornissen:

Hersenstichting Nederland
www.hersenstichting.nl

Stichting Angst, Dwang, en Fobiestichting, telefoon (0900) 200 87 11
www.fobieclub-nederand.nl

Website met informatie over trichotillomanie:
www.tricho.suripages.com

Website met forum over angststoornissen:
http://groups.msn.com/angstpaniek


Persbericht Nationale Collecte 2004
 

  Radiospotje collecte Hersenziekten & psychische ziekten


Terug