NFGV en United Capacity lanceren NuEvenNiet.com

Website voor mensen die af en toe last hebben van stress op het werk


NU EVEN NIET!!! Wie zou dat af en toe niet willen roepen? Vanaf 20 januari 2004 is er de website www.nuevenniet.com. De website richt zich op werknemers die af en toe te maken hebben met stress. Op een luchtige manier zet deze website bezoekers aan tot nadenken over hun eigen stress en geeft tips om deze de baas te blijven. 

Bezoeker kunnen op www.nuevenniet.com hun stress meten met de zogenoemde ‘stress-o-meter’. Ze moeten vragen beantwoorden over hun leefgewoonten, tijdsbesteding, omgang met conflicten en dergelijke. Vervolgens geeft de stress-o-meter hen zicht op de belangrijkste veroorzakers van hun stress.

“Nu even niet!” is de uitroep van ‘Sjors’, de manager uit een bekende tv-commercial. Op de website treedt Sjors op als deskundige. Hij geeft regelmatig tips om wat rust in te bouwen in het drukke bestaan. De website heeft allerlei leuke tools, waaronder Sjors-voicemails en e-cards. Ook kan de bezoeker via de site postcards bestellen.

Www.nuevenniet.com is gericht op de werknemer. Het NFGV en United Capacity zien deze site als een middel om te veel stress op de werkplek te voorkomen. Stress in de werksituatie brengt grote risico’s met zich mee voor de geestelijke gezondheid van werknemers. Het kan leiden tot geestelijke en lichamelijke uitputting. Uit onderzoek van het NFGV blijkt dat er weliswaar steeds meer initiatieven zijn om stress aan te pakken, maar dat er nog weinig wordt gedaan ter voorkóming van stress op de werkplek. Bovendien blijkt uit dit onderzoek dat stress gerelateerd aan de arbeidssituatie nog steeds een groot probleem is.


Terug